Een groen hart en toch een airconditioning, hoe?

nature beautiful landscape

De aarde warmt op. De aarde warmt op. Dit ervaren wij in Nederland ook. In 2020 zijn er maar liefst 2 hittegolven in een maand tijd geconstateerd. Om een constante temperatuur in huis te creëren is een airconditioning een geschikte oplossing. Echter kost dit natuurlijk energie, omdat deze voorzien wordt van stroom. Hoe zit dat nu met duurzaam ondernemen? Is het verantwoord om een airconditioning aan te schaffen? Met de volgende tips kunt u zorgen voor een energiezuinig effect. 

Zorgen voor een energiezuinig effect, en toch de voordelen van een optimaal binnenklimaat.

1) Stel de temperatuur van de airconditioning niet lager in dan nodig. Dit beperkt het elektriciteitsverbruik. Een airconditioning kan al snel tussen de 160 tot 430 kWh per jaar verbruiken. Vaak is dit op momenten dat de airconditioning niet aan hoeft te staan.

2) Een airconditioning die zowel kan koelen als verwarmen kunt u meerdere programma’s laten draaien. Zo kunt u gemakkelijk instellen dat boven de 25 graden de airconditioning gaat koelen en bij een temperatuur onder de 18 graden gaat verwarmen. Let echter wel op dat u de temperatuur voor het koelen en verwarmen enkele graden uit elkaar instelt. Zo hoeft de airconditioning niet snel en vaak te schakelen tussen verwarmen en koelen wat vervolgens dus energie bespaard.

3) De volgende tip is misschien erg logisch, maar toch gebeurt het. Zorg ervoor dat de airconditioning de ruimte inblaast en niet tegen een muur. Laat daarom uw airconditioningsysteem installeren door een erkende installateur, Dan loopt u zeker weten niet tegen dit probleem aan!.

4) De airconditioning hoeft niet dag en nacht aan te staan. Probeer een keer per dag de ramen tegen elkaar open te zetten.

5) Heeft u een airconditioning waar een stand van alleen ontvochtigen of ventileren gekozen kan worden? Maak daar dan zeker gebruik van! Dit kan namelijk voor een aangenamer en koeler binnenklimaat zorgen. Ook is dit een energiebesparende aanpak waar u voordeel uit kunt halen voor besparing.

6) De laatste tip is het sluiten van uw ramen en deuren. Op het moment dat u gebruik gaat maken van het airconditioningssysteem is het belangrijk dat u de deuren en ramen gesloten houdt. Dit voorkomt dat de airconditioner minder hard hoeft te werken wat uiteraard minder energie kost.

Wilt u graag meer weten over onze producten? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij komen graag met u in contact.

U kunt ons ook vinden via verschillende social media kanalen.  

Share this post