Co2

Voldoet jouw gebouw al aan de wettelijke normen voor ventilatie?

En weten jullie dat vanaf 2023 elk kantoorpand minimaal Energielabel C moet hebben?

We zijn al geruime tijd bezig met onze leefomgeving te optimaliseren. Met als hoofddoel een gezonder en beter binnenklimaat met voldoen verse lucht en daarnaast milieuvriendelijker voor ons milieu.

De regering besluit daar nog een schepje boven op te doen. Alle Nederlands klaslokalen te voorzien van een CO2 meter. Met deze CO2 meter kun je zien of het nodig is om tussen de lessen door de ramen even te openen.

Bij ventilatie via open ramen of door enkel lucht af te zuigen met een ventilator verlies je heel veel energie doordat de warmte ‘s winters uit de ruimte wordt gezogen en ‘s zomers juist naar binnen wordt gebracht, waardoor er weer extra gekoeld moet worden. Behalve dat dit tocht klachten en hoge energiekosten geeft, heeft het ook een negatieve invloed op het Energielabel van het pand.

Schoolbesturen en gemeenten werken hard aan betere ventilatie, zegt minister Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs). Ze zien echter nog te veel scholen waar het nog niet goed is en daar moet toch snel iets aan gedaan worden.

Midea heeft een mooie oplossing wat betref ventilatie, verse lucht en de CO₂ meting.
De WTW- unit van het merk Midea heeft alles in huis. Hieronder vertel ik welke voordelen deze unit allemaal heeft.

WTW unit

Als eerst is de unit zeer laag in zijn geluidsniveau en heeft lage gebruikerskosten. (TCO)

Maar er is meer dan alleen de bovengenoemde voordelen wat deze unit uiterst geschikt maakt. Zo is deze unit standaard voorzien van een CO₂-sensor. Deze regelt automatisch de ventilatorsnelheid op basis van verschillende CO₂ concentraties. Belangrijk voor de luchtkwaliteit is de hoeveelheid CO₂, waarbij een hoge concentratie betekent dat de lucht vervuild is.

En wat nog een fijne bijkomstigheid is de WTW-unit is voorzien van 2 filter soorten. Het F7 & M5 filter:
Het F7 filter beschermt u naast grof stof ook tegen fijnstof en pollen, ook wel pollenfilters genoemd
Het M5 filter beschermt ook tegen (stof)deeltjes die u niet met het blote oog kunt zien.

Met deze filter wordt niet alleen de WTW-unit beschermd maar zorgt ook voor een gezonde en schone lucht in elke ruimte. Met zijn automatische filter reiniging melder weet je precies wanneer dit moet gebeuren. De filters zijn bovendien te reinigen zijn met een stofzuiger en/of met water.

Nog wat kenmerken van de Midea WTW-unit:
De hoogwaardige DC-ventilatormotoren zorgen voor betrouwbare prestaties en een lange levensduur. De WTW-unit heeft een compact ontwerp met lage inbouwhoogtes en is eenvoudig te bedienen. Wanneer je de WTW-units combineert met een Midea VRF-systeem kunt u alles centraal regelen via een centrale bediening of een gebouwbeheersysteem. Met de door Eurovent gemeten geluidsniveaus behoort de Midea WTW-unit tot de stilste van de markt.

EIA-regeling. Deze WTW-units komt ook nog eens in aanmerking voor de Energie Investering Aftrek belastingvoordeel!

Share this post