Energielabel C

Energielabel C of Hoger? De tijd dringt!

Het blijk dat meer dan de helft van de grote kantoorgebouwen in Nederland nog niet voldoen aan de gestelde eisen en geen energielabel C of hoger heeft. De tijd dringt. Deze kantoorgebouwen hebben nog tot 1 januari 2023 de tijd om dit te realiseren. Zo niet dan is sluiting van het gebouw een feit! Na 1 januari 2023 mag het kantoorgebouw niet meer worden gebruikt volgens de wet als kantoorpand! Volgens schattingen van RVO moeten ongeveer 65.000 kantoren vanaf 2023 voldoen aan de energie label-C-verplichting. Daarbij gaat het om grotere kantoren; kleine kantoren vallen niet onder deze regeling.

Werk aan de winkel dus!

Dit jaar gaan we voor een energielabel C of hoger . Ben jij als eigenaar van een groot kantoorpand al bezig om ervoor te zorgen dat jouw bedrijfspand aan de gestelde eisen voldoet van 2023? Zo ja, dan hoef je geen zorgen te maken. Of toch niet? dan is er werk aan de winkel om te zorgen dat jouw pand een energielabel C krijgt om sluiting te voorkomen.

De diverse energielabels lopen uiteen van A (zeer laag energieverbruik) tot aan energielabel G (zeer hoog energieverbruik). Heeft jouw bedrijfspand of kantoorpand momenteel Energielabel D, maar zijn er al wel energiebesparende maatregelen genomen? Dan bestaat de mogelijkheid dat er niet eerder een energielabel aan het pand is gekoppeld. 

Warmtepomp energieneutraal

Midea biedt de oplossing

Midea heeft een groot assortiment met verschillende energiezuinige oplossingen om jouw bedrijfspand energiezuiniger te maken. Bekijk hier de systemen.

Het voordeel om energiezuinig te investeren, maak gebruik van de Energie-Investeringsaftrek (EIA).

Ben jij als eigenaar al bezig om te investeren in duurzame energie? en of bedrijfsmiddelen die zorgen voor een lage CO2-uitstoot? Dan weet je als eigenaar vast en zeker dat je gebruik kunt maken van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Je kunt hiermee maar liefst 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de winst. Dit verlaagt jouw fiscale winst. De regeling levert jouw gemiddeld 11% voordeel op. En bovendien heb je ook de gebruikelijke afschrijving voor jouw investering en een lagere energierekening. Voor dit jaar 2022 is er een budget vrijgemaakt van € 149 miljoen.

Voor wie?

De EIA is voor alle ondernemers die belastingplichtig zijn voor inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Ook een overheidsorganisatie, stichting of vereniging kunnen gebruikmaken van de EIA, als die belastingplichtig is voor vennootschapsbelasting. De regeling is niet voor particulieren. Lees hier verder over alle belangrijkste voorwaarden.

Share this post