Goed Ventilatiesysteem zo belangrijk is dat!

Iedereen is inmiddels wel bekend met de ‘anderhalve meter’ maatregels. Maar wist u ook dat naast deze maatregels een goed ventilatiesysteem zeker net zo belangrijk is?

Op dit moment is ventilatie dan ook een wereldwijde topic. Het gaat dan vooral over de relatie tussen besmetting en verspreiding via aerosolen. Wat zijn nu precies die aerosolen: Dit zijn hele kleine vochtdruppels die door de ruimte blijven zweven in een niet goed geventileerde ruimte. Het gevolg hiervan is dat het virus zich sneller kan verspreiden waardoor de kans op besmetting vergroot.

Maar wat is nu een goede ‘ventilatie’ ? Dit is een systeem waarbij de lucht gezuiverd door middel van een goed filter die de lucht zuivert en wordt en waar schone verse lucht van buiten naar binnen wordt gehaald.

Naast dat de luchtventilatie erg belangrijk is, blijft afstand houden op anderhalve meter ook zeker essentieel. Door aan beide maatregelen te voldoen, kunnen we samen tegen de verspreiding van het COVID-19 strijden.

Een geschikt systeem hangt natuurlijk af van meerdere factoren. Hier dient u dan ook rekening te houden met het volgende. Denk hierbij aan: Hoeveel personen zitten er in de ruimte?  Hoe groot is de ruimte? Waar gaat u de ruimte voor gebruikt?

Daarnaast is een goed ventilatiesysteem natuurlijk niet alleen voor het tegengaan van virusverspreiding. Naast dat de verspieding van het virus wordt geminimaliseerd, kunt u gelijktijdig een optimaal klimaat creëren in uw woning of bedrijf.

Wij bij Prins Technics helpen natuurlijk graag bij het vinden van een passende systeem voor uw woning en/of bedrijf! Daarom staan onze experts u graag te woord om met u te bekijken wat voor u de juiste oplossing is die aansluit bij uw wensen en behoefte.

Is uw interesse gewekt? Of heeft u eerst wat vragen over airconditioning of een ventilatiesystemen? Neem dan contact met ons op

Op onze contact pagina vindt u al onze contact gegevens.

U kunt ons ook vinden via verschillende social media kanalen.  

Afb. van een simulatie van een COVID-19 verspreiding
<img src="Simulatie-verspreiding-COVID19.jpeg" alt="Goed Ventilatiesysteem zo belangrijk is dat!.">

Hier ziet u een afbeelding met een simulatie vanuit een airconditioning en de verspreiding van COVID-19 virus indien er niet genoeg wordt geventileerd. Patiënt (paars) richting de persoon die besmet zijn geraakt (rood). De goudkleurig personen raakten niet besmet.

 

Share this post