Hoe vaak vindt er onderhoud aan een airconditioning plaats?

Airconditioning zoeken.

Een airconditioning kiezen die bij het interieur past is de eerste stap. Het gaat vooral om de stap daarna, het onderhoud. Sommige airconditionings zijn gemakkelijk uit elkaar te halen, zoals de Nippon Electric, maar voor andere modellen heeft u vaak professionele ondersteuning nodig. Hoe vaak moet het onderhoud plaatsvinden? Lees snel verder en ontdek.

Verplicht onderhoud airco

Hoe groter de unit, hoe vaker het onderhoud nodig is. Het makkelijkste om rekening mee te houden is de hoeveelheid koelmiddel die de installatie bevat. Bij minder dan drie kilogram koelmiddel is jaarlijks onderhoud niet verplicht. Hoe meer koelmiddel er in het systeem zit, hoe vaker het onderhoud plaatsvindt. Dit kan variëren van één keer in de drie maanden, tot elk half jaar of jaarlijks onderhoud.

Hoe weet u of airco onderhoud nodig heeft?

Ook al is het bij sommige units niet verplicht onderhoud uit te voeren. Is het wel verstandig om dit bij te houden. Zo heeft u jaren lang plezier van uw airconditioning. Maak daarom altijd een keer per jaar uw unit schoon. Mocht de airconditioning meer lawaai maken dan gewoonlijk, dan kan het zijn dat de filters verstopt zijn. Dit kan bijvoorbeeld verholpen worden door het stof met een stofzuiger weg te halen. Mocht na deze handeling de airconditioning nog steeds lawaai maken, kunnen er mechanische problemen zijn. Op dat moment is het verstandig om contact op te nemen met de installateur. Ook bij geratel en geborrel wordt onderhoud aangeraden. Een andere veelvoorkomende storing kan verminderd koelvermogen zijn. Dit merkt u doordat uw airco er lang over doet om de ruimte gekoeld te krijgen. Daarnaast kunnen de maandelijkse kosten ook stijgen. Dit wijst vaak op een slecht onderhouden installatie.

Laat uw airconditioning onderhouden door een pro.

Het is belangrijk om uw airconditioning door een erkend technicus te laten onderhouden. Deze weten precies waar zij op moeten letten en zorgen ervoor dat u weer lang vooruit kunt. Heeft u verder nog vragen over bepaalde merken, modellen of diensten die wij u kunnen aanbieden? Onze experts staan voor u klaar en helpen u graag verder! Neem snel contact op voor meer informatie.

Share this post