Klimor LBK kasten

50 JAAR VAN ERVARING & INNOVATIE

De Klimor Lucht Behandeling Kasten (LBK) ventileren ruimtes op een energie-efficiënte manier. Bovendien zijn ze ook nog eens milieubewust en uitgerust met filters.  Dit geeft een extra gezuiverd gezuiverde lucht.

“Dit betekent een gezonde, schone en frisse omgeving het hele jaar door.”

EVO-S Compact

Klimor Evo-s compact

EVO-S

Klimor EVO S

 Voordelen van een LBK unit van Klimor.

Ze bieden een brede capaciteit range van 300 t/m 38000 m³/h. (Andere capaciteiten zijn op aanvraag.) Energieterugwinning: hoge warmteterugwinning en optimale luchtstroomweerstand. Daarnaast heeft de unit nog eens een laag geluidsniveau. Bovendien is de unit voorzien van 2 filters. Een F7 filter en een M5 filter. F7 Filter beschermt u naast grof stof ook tegen fijn stof en pollen, ook wel pollenfilters genoemd. het M5 filter beschermt ook tegen (stof)deeltjes die u niet met het blote oog kunt zien. Voorzien van een roterende wisselaar met een rendement van 80%. Energie Investering Aftrek belastingvoordeel van 11% mogelijk voor winstbelasting plichtige bedrijven. CO₂ sensor aansluiting mogelijk, Hiermee regelt de LBK unit automatisch de ventilatorsnelheid op basis van verschillende CO₂-concentraties. Mogelijkheid aansluiting voor bediening via gebouwbeheersystemen standaard aanwezig. En uiteraard te combineren met een Midea VRF Warmtepomp systeem.

certificaten2
Klimor Roterend warmtewiel

Roterende warmtewisselaar

Warmteterugwinning met een warmtewiel is gebaseerd op het principe dat een warmte accumulerend element in de vorm van een wiel is toegepast. Daarnaast is dit wiel opgebouwd uit kleine aluminium buisjes. Afwisselend door de in- en de uitgaande luchtstroom. Door middel van het toerental van het warmtewiel te regelen kan de temperatuur van de toevoerlucht constant blijven. Bovendien heeft het warmtewiel een hoger temperatuur-rendement tot wel 80%. Het grootste voordeel van een warmtewiel t.o.v. een kruisstroom wisselaar is dat er ook vocht terugwinning plaats vindt. Dit verbetert het comfort. bovendien zal de luchtvochtigheid nooit te laag zal worden. Concentratieproblemen, zere ogen en droge lippen behoren hiermee tot het verleden.

Klimor DX Verdamperblok

DX Verdamperblok

Via een Midea Warmtepomp buitenunit wordt de ingeblazen lucht van de LBK-unit nog verder verwarmd of gekoeld, zodat hiermee de gehele ruimte op de juiste temperatuur wordt gebracht en verdere separate verwarming of koeling niet nodig is.

In de stand koelen zal via ontvochtiging ook de luchtvochtigheid omlaag gaan in de ruimte.

Klimor EC Ventilatoren

EC Ventilatoren

De Klimor LBK units zijn voorzien van zeer energiezuinige EC Ventilatoren met achterover gebogen schoepen. Afhankelijk van de luchtcapaciteit van de LBK unit en de drukval wordt de juiste statische druk geselecteerd.