Klimor LBK kasten

50 JAAR VAN ERVARING & INNOVATIE

De Klimor Lucht Behandeling Kasten (LBK) ventileren ruimtes op een energie-efficiënte manier. Bovendien zijn ze ook nog eens milieubewust en uitgerust met filters.  Dit geeft een extra gezuiverd gezuiverde lucht.

“Dit betekent een gezonde, schone en frisse omgeving het hele jaar door.”

Waarom kiezen voor een LBK-unit?

Bij ventilatie via open ramen of door enkel lucht af te zuigen met een ventilator, verlies je heel veel energie! De reden is dat u de warmte in de winter uit de ruimte haalt, in de zomer juist naar binnen wordt gebracht. Bovendien geeft dit tocht klachten en hoge energiekosten. Daarnaast  heeft het ook een negatieve invloed op het Energielabel van uw pand.

Vanaf 2023 dient elk kantoorpand minimaal Energielabel C hebben. 

De LBK-unit geleidt aangezogen, koude buitenlucht via een geavanceerd warmtewiel langs afgezogen, warme binnen lucht. Met behulp van een warmtewiel vindt daarbij een uitwisseling van warmte en vocht plaats. De aangezogen buitenlucht onttrekt warmte aan de afgezogen binnen lucht, waardoor deze lucht expandeert en vocht opneemt.

De temperatuur van de ingebrachte verse lucht zal altijd aangenaam zijn en hoeft niet meer door een verwarmingsinstallatie opgewarmd te worden. Dat bespaart energie en verhoogt het comfort, omdat ook de luchtvochtigheid nooit te laag zal worden. Concentratieproblemen, zere ogen en droge lippen behoren hiermee tot het verleden. Door de aan- en afgezogen lucht in tegenstroom te zetten, werkt de unit uiterst efficiënt en kan tot wel 80% van de energiebehoefte terugwinnen.

Waarom kiezen voor een Klimor LBK-unit?

Via een Midea Warmtepomp buitenunit wordt de ingeblazen lucht van de LBK-unit nog verder verwarmd of gekoeld, zodat hiermee de gehele ruimte op de juiste temperatuur wordt gebracht en verdere separate verwarming of koeling niet nodig is.

De uitstekende aanschafprijs en de hoge rendementen met Eurovent Energieklasse A van de Klimor LBK-units en de lage energiekosten van de Midea Warmtepomp maakt de Total Cost of Ownership (TCO) zeer aantrekkelijk voor de eindgebruiker.

Zowel op de Klimor LBK kast als op de Midea Warmtepomp is er via de Energie Investering Aftrek ook nog een belastingvoordeel van 11% mogelijk.

Klik hier voor meer informatie van de EVO-S serie

EIA-regeling 2021:

De Klimor LBK-units en de Midea VRF Warmtepomp units komen in aanmerking voor de Energie Investering Aftrek belastingvoordeel! Dit dient vooraf geverifieerd te worden bij www.rvo.nl/eia en Prins Technics BV is niet verantwoordelijk voor de goedkeuring en uitkering van de EIA.

De Energie Investering Aftrek is een fiscale regeling voor ondernemers om het investeren in een energiezuinige LBK-unit en een VRF Warmtepompinstallatie aantrekkelijk te maken. U mag van deze totale investeringskosten maar liefst 45% van de fiscale winst aftrekken.

Het netto fiscale winst bedrag bedraagt dan ongeveer 11% van de totale investeringskosten.
Let op! de EIA-aanvraag moet binnen 3 maanden na opdracht ingediend zijn!