Klimor LBK kasten

50 JAAR VAN ERVARING & INNOVATIE

Luchtbehandelingskast (LBK) van Klimor ventileert ruimtes op een energie-efficiënte manier. Bovendien zijn de LBK units ook nog eens milieubewust en uitgerust met filters.  Dit geeft een extra gezuiverde lucht.

“Dit betekent een gezonde, schone en frisse omgeving het hele jaar door.”

Waarom kiezen voor een Luchtbehandelingskast (LBK)?

Bij ventilatie via open ramen of door enkel lucht af te zuigen met een ventilator, verlies je heel veel energie! Dit komt omdat de warmte in de winter uit de ruimte wordt gehaald, in de zomer juist naar binnen wordt gebracht. Bovendien geeft dit tocht klachten en hoge energiekosten. Daarnaast  heeft het ook een negatieve invloed op het Energielabel van uw pand. Met een luchtbehandelingskast is dit probleem opgelost.

EVO-S Compact

Klimor Evo-s compact

EVO-S

Klimor EVO S

 Voordelen van een Luchtbehandelingskast van Klimor.

  • Deze units bieden een brede capaciteit range van 300 t/m 38000 m³/h. (Andere capaciteiten zijn op aanvraag.)
  • Energieterugwinning: hoge warmteterugwinning en optimale luchtstroomweerstand.
  • Laag geluidsniveau.
    Voorzien van van 2 filters. Een F7 filter en een M5 filter. Het F7 filter beschermt naast grof stof ook tegen fijn stof en pollen (ook wel pollenfilters genoemd). het M5 filter beschermt ook tegen (stof) deeltjes die niet met het blote oog te zien zijn.
  • Zo is de unit voorzien van een roterende wisselaar met een rendement van 80%.

Zo is er ook een Energie Investering Aftrek E.I.A) belastingvoordeel van 11% mogelijk voor winstbelasting plichtige bedrijven. CO₂ sensor aansluiting mogelijk, Hiermee regelt de LBK unit automatisch de ventilatorsnelheid op basis van verschillende CO₂-concentraties. Mogelijkheid aansluiting voor bediening via gebouwbeheersystemen standaard aanwezig. En uiteraard te combineren met een Midea VRF Warmtepomp systeem.

certificaten2

Warmteterugwinning met een roterende warmtewisselaar

Warmteterugwinning met een warmtewiel is gebaseerd op het principe dat een warmte accumulerend element in de vorm van een wiel is toegepast. Daarnaast is dit wiel opgebouwd uit kleine aluminium buisjes. Afwisselend door de in- en de uitgaande luchtstroom. Door middel van het toerental van het warmtewiel te regelen kan de temperatuur van de toevoerlucht constant blijven. Bovendien heeft het warmtewiel een hoger temperatuur-rendement tot maar liefst 80%.

Het grootste voordeel van een warmtewiel t.o.v. een kruisstroom wisselaar is dat er ook vocht terugwinning plaats vindt. Dit verbetert het comfort. bovendien zal de luchtvochtigheid nooit te laag zal worden. Concentratieproblemen, zere ogen en droge lippen behoren hiermee tot het verleden.

Klimor Roterend warmtewiel
Klimor DX Verdamperblok

DX Verdamperblok

Via een Midea Warmtepomp buitenunit wordt de ingeblazen lucht van de LBK-unit nog verder verwarmd of gekoeld, zodat hiermee de gehele ruimte op de juiste temperatuur wordt gebracht en verdere separate verwarming of koeling niet meer nodig is.

In de stand koelen zal via ontvochtiging ook de luchtvochtigheid omlaag gaan in de ruimte.

 

Klimor EC Ventilatoren

EC Ventilatoren

De Luchtbehandelingskasten zijn voorzien van zeer energiezuinige EC Ventilatoren met achterover gebogen schoepen. Afhankelijk van de luchtcapaciteit van de LBK unit en de drukval wordt de juiste statische druk geselecteerd.

EIA-regeling 2021:

De Klimor LBK-units en de Midea VRF Warmtepomp units komen beide in aanmerking voor de Energie Investering Aftrek E.I.A) belastingvoordeel! Dit dient vooraf geverifieerd te worden bij www.rvo.nl/eia. PT Operations BV is niet verantwoordelijk voor de goedkeuring en uitkering van de EIA.

De Energie Investering Aftrek is een fiscale regeling voor ondernemers om het investeren in een energiezuinige LBK-unit en een VRF Warmtepompinstallatie aantrekkelijk te maken. U mag van deze totale investeringskosten maar liefst 45% van de fiscale winst aftrekken. Het netto fiscale winst bedrag bedraagt dan ongeveer 11% van de totale investeringskosten.
Let op! de EIA-aanvraag moet binnen 3 maanden na opdracht ingediend zijn!

Bekijk de folders
van Klimor (LBK)

Bestel hier een
luchtbehandelingskast

Interesse gewekt?

Ontdek meer over onze producten en projecten. Of neem contact met ons op, wij staan klaar om u te assisteren!