Watergekoelde airconditioner: dé oplossing als een buitenunit niet haalbaar is.

De watergekoelde airconditioner ook wel de watergekoelde condensunits genoemd van Aqua DX

De watergekoelde airconditioner is voorzien van de Fuji Electric invertertechniek. Het bijzonder van deze unit is dat deze gebruik maakt van water om de warmte te verplaatsen, dit in tegenstelling tot een luchtgekoelde condensingunit die dit door middel van buitenlucht doet. Het water dat gebruikt wordt kan afkomstig zijn uit een ringleiding, het waterleidingnet of uit een andere bron.

De voordelen van een watergekoelde airconditioner!

Tot 40% energiebesparing.

Dankzij jarenlange expertise is de revolutionaire watergekoelde condensunit van Aqua DX ontwikkeld. Zo zijn de tube-in-tube warmtewisselaars exact berekend. Dit om het maximale rendement uit de energiezuinige inverter regeling te halen. Maar ook de aangepaste, speciaal ontwikkelde, elektronica.

Deze zorgen ervoor dat de werking van de compressor exact is afgestemd op de overdracht van warmte naar water. Met de watergekoelde condensunit van Aqua DX wordt er een besparing tot wel 40% gerealiseerd. Zowel bij koelen als verwarmen, ten opzichte van conventionele aan/uit watergekoelde condensingunits.

Keuzevrijheid.

Vrijwel het volledige productgamma binnendelen van Fuji Electric kan worden aangesloten op de Aqua DX. Daardoor is er altijd wel een passende oplossing te realiseren voor elk interieur.

Onderaan deze pagina vind je alle beschikbare Fuji Electric binnendelen die compatibel zijn met de watergekoelde condensunit van Aqua DX.

Compact en fluisterstil.

Door zijn geringe afmeting is de unit eenvoudig te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een technische ruimte of boven het systeemplafond. Bovendien heeft de unit een zeer laag geluidsniveau. Dit heeft alles te maken met de stille inverter compressor en de verbeterde geluidsisolatie.

Verwarmen en koelen met een ringleiding.

De units zijn eenvoudig toe te passen in gebouwen waar een ringleiding aanwezig is. Bovendien zijn de units standaard voorzien van de warmtepomptechniek. Hierdoor kun je het hele jaar door koelen of verwarmen.

Door de nauwkeurige warmtevraag is het ringleidingsysteem minder in pieken belast. Het voordeel hiervan is dat er minder schommelingen zijn in de watertemperatuur van het ringleidingsysteem. Dit geeft een lager verbruik van de centrale koel- en/of verwarmingsinstallatie. Kortom wat wilt u nog meer!

Enkel koelen met of zonder ringleiding.

De watergekoelde condensunit is ook speciaal ontwikkeld voor locaties waar geen ringleiding aanwezig is. Hierop gericht is er een enkel koelen unit ontwikkeld. Deze unit is eenvoudig aan te sluiten op het waterleidingnet.

Hierdoor is deze unit makkelijk toepaspaar in appartementen of panden in de binnenstad waar geen ruimte is voor een buitenunit of waar het niet is toegestaan een buitenunit te plaatsen. In deze gevallen is het gunstig te kiezen voor een Watergekoelde condensunit van Aqua DX.

Multi systeem.

Naast de single split uitvoering zijn de units ook leverbaar als mulit of VRF-uitvoering. Het multi-split systeem is leverbaar van 5kW t/m maar liefst 100kW. Met een watergekoeld VRF-systeem is het mogelijk om naast de traditionele koeltoren/boiler, gebruik te maken van andere waterbronnen, zoals;

– rivierwater
– zeewater
– grondwater
– warmte 
– koudeopslag 
– afvalwater

Een watergekoelde condensunit biedt vele voordelen! Of u nu wilt koelen of verwarmen en daarbij is de unit ook nog eens energiebesparend, dat wil toch iedereen!

Watergekoelde condensunit, Watergekoelde airconditioner

Interesse in een watergekoelde unit van Aqua DX? Of ben je er nog niet uit en wil jij graag weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning? Klik hier en neem contact met ons op!

Bekijk de folder

Bestel hier u onderdelen

Interesse gewekt?

Ontdek meer over onze producten en projecten. Of neem contact met ons op, wij staan klaar om u te assisteren!