Watergekoelde condensingunit

Watergekoelde condensingunit:
De oplossing als een buitenunit niet haalbaar is.

Watergekoelde condensunitWat als u geen mogelijkheid heeft om een airconditioner te plaatsen! Omdat u geen ruimte heeft voor een buitenunit of waar het niet is toegestaan een buitenunit te plaatsen? Maar omdat de zomers steeds warmer worden u wel graag een comfortabel klimaat in uw woning wilt!

Dan is een watergekoelde condensingunit de oplossing hiervoor. Ook watergekoelde airco genoemd. Deze unit is voorzien van de Fuji Electric invertechniek en dat maakt dit een hoogwaardig kwaliteitsproduct.

De watergekoelde condensingunit van het merk Aqua DX is uniek, omdat deze gebruik maakt van water om de warmte te verplaatsen. Dit in tegenstelling tot een luchtgekoelde condensingunit, die dit door middel van de buitenlucht doen.

De voordelen van een watergekoelde condesningunit!

Dankzij jarenlange expertise is de revolutionaire watergekoelde condensing unit ontwikkeld. Door de op maat gemaakte tube-in-tube warmtewisselaars is er maximaal rendement te halen. De aangepaste, speciaal ontwikkelde elektronica zorgt ervoor dat de werking van de compressor exact is afgestemd op de overdracht van warmte naar water.

Met de watergekoelde airco wordt er een besparing tot 40% gerealiseerd. Dit is bij zowel koelen als verwarmen het geval, ten opzichte van conventionele aan/uit condensingunits. De watergekoelde condensingsunits van de Aqua DX– zijn verkrijgbaar in enkel koelen, warmtepomp en multisplit uitvoering.

Bovendien en niet geheel onbelangrijk is deze watergekoelde airco compact en fluister stil! Door zijn geringde afmeting is deze unit makkelijk te plaatsen in bijvoorbeeld een technische ruimte of te plaatsen boven het systeemplafond. Daarnaast zoals al vernoemd heeft de condensing unit een zeer laag geluidniveau dit komt door de stille inverter compressor en verbeterde geluidsisolatie.

Welke aansluit mogelijkheden heeft een watergekoelde condensingunit!

Enkel koelen zonder ringleiding.

De watergekoelde condensunit is ook speciaal ontwikkeld voor locaties waar geen ringleiding aanwezig is. Hierop gericht is er een enkel koelen unit ontwikkeld. Deze unit is eenvoudig aan te sluiten op het waterleidingnet. De eenvoudigste manier is via een wasmachine kraan en wasmachine slang. Ook voor de afvoer kunt u gewoon een wasmachine slang gebruiken. Door het waterregelventiel zal de watergekoelde condensingunit nooit onnodig veel water gebruiken.

Ook aan te sluiten via een ringleiding. 

De units zijn eenvoudig toe te passen in gebouwen waar een ringleiding aanwezig is. Bovendien zijn de units standaard voorzien van de warmtepomptechniek. Hierdoor kunt u het hele jaar door koelen of verwarmen.

Door de nauwkeurigheid warmtevraag is het ringleidingsysteem minder in pieken belast. Het voordeel hiervan is dat er minder schommelingen zijn in de watertemperatuur van het ringleidingsysteem. Dit geeft een lager verbruik van de centrale koel- en/of verwarmingsinstallatie. Kortom wat wilt u nog meer!

Zo leest u dat er ontzettend veel voordelen zijn aan de Aqua DX watergekoelde condensingunit.

Heeft u interesse in onze Watergekoelde Condesingunit van Aqua DX?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Share this post